ABOFLEX GOLD

ДЕЙСТВИЕ

С времето хрущялът постепенно изтънява и губи своята еластичност. При прекомерното изтъняване се стига до загуба на ставен хрущял и започва триене на кост в кост, което предизвиква силна, нетърпима болка, оток и възпаление. Процесите в тези крайни фази са трудно обратими и често изхода е операция за смяна на износената става.

Хора в напреднала възраст

С възрастта хрущялът се износва, синовиалната течност се изменя и губи еластичните си свойства. Ставите стават уязвими и крайният резултат е ограничена подвижност и липса на стабилност в тях. Освен това, при хората от третата възраст рискът от счупвания и травми на опорно – двигателния апарат драстично се увеличава, а времето за възстановяване се удължава.

Активно спортуващи

Ставните връзки между две кости са специфично място в нашия организъм, Изтощителните тренировки и натоварванията имат пряко отношение към здравината на ставите и костите. Резките движения или движенията извършени под натиск, съпроводени от внезапна промяна във функционирането на дадена става, могат да причинят разтягане и дори разкъсване. На подобни натоварвания са изложени и костите, затова получените травми засягат и тях.

Хора с наднормено тегло

Когато телесната маса е прекалено голяма, ставите са прекомерно натоварени и довежда до тяхното износване много по-бързо отколкото при хора с нормално тегло.

Натоварването върху ставите, когато вървим, стоим или се изправяме, се равнява на един път и половина от телесното ни тегло. Така човек тежащ 100 кг, натоварва ставите с цели 150 кг, а всяко допълнително натоварване, увеличава риска от развитие на остеоартрит. Разпадането на ставите се ускорява и съответно болката се увеличава.

Заседнал начин на живот

Когато се движим активно мускулите ни са в тонус, но при заседнал живот те отслабват и се отпускат. Затова, когато организмът се сблъска с по-сериозно натоварване, болката е неизбежна. Обездвижването и еднообразното положение пред компютъра в офиса са сред най-масовите причини за проблеми в ставите.

Хора претърпели интервенции на ставите

Хирургичните интервенции и ставните лезии повишават риска от хрущялно увреждане. Често болката в краката може да бъде следствие от стара травма /счупване на костите/, или травми на сухожилията.

Съставки и прием

Хранителна добавка

Абофлекс Голд е висококачествен комплекс от клинично доказани съставки, подпомагащ естественото производство на колаген и спомага за нормалното състояние на опорно-двигателната система. Приемайте по 20 ml дневно, разредени с вода или директно.


Помощни вещества: Регулатор на киселинността: лимонена киселина; носител: пречистена вода (чрез обратна осмоза); сгъстител: ксантанова гума; консервант: калиев сорбат; подсладители: стевиол гликозиди, сукралоза; стабилизатор: глицерол; оцветител: карамел; аромати: червени горски плодове, бадемова есенция.

Начин на употреба: Приемайте по 20 ml дневно, разредени с вода или директно. За постигане на най-добри резултати, се препоръчва добавката да се приема на 2 пъти х 10 ml през деня в продължение на 3 месеца.

Важно! Да се спазва препоръчителният дневен прием. Продуктът не трябва да се използва като заместител на балансирания хранителен режим. Не е подходящ за употреба при бременност, кърмене и от деца под 12 години. Да не се приема при непоносимост към някое от активните или помощните вещества.

Течната формула съдържа съставки със синергично действие - Манган, Кетостерони от Сissus quadrangularis L, МСМ, Хондроитин, Глюкозамин и Хиалуронова киселина 50 kDa. Всички те се грижат за доброто състояние на костите, ставите и сухожилията.

Състав / Съдържание ПДП за 1 флакон:

Глюкозамин Сулфат: 1628mg / не са установени максимално допустими стойности

Хондроитин Сулфат: 1119mg / не са установени максимално допустими стойности

МСМ (Метилсулфонил метан): 1628mg / не са установени максимално допустими стойности

Хиалуронова киселина: 96mg / не са установени максимално допустими стойности

Кетостерони от Cissus quadrangularis L: 15mg / не са установени максимално допустими стойности по малки от 50кDa

Манган (Манганов Хлорид): 2.35mg / 115%

Витамин С (L-Аскорбинова к-на): 150mg / 188%

Дневен прием/=20ml

* ПДП - Препоръчителен дневен прием Не са установени максимално допустими дневни стойности.

Хиалуронова киселина

Хиалуроновата киселина е важен структурен компонент на ставния хрущял и синовиалната течност, като действа като смазващо вещество, метаболитен медиатор и филтър. Тя е главен компонент на съединителната тъкан и заедно със свързаните с нея белтъци, изгражда основата на междуклетъчното вещество. Тя е естествен антиоксидант, който допринася за нормалното състояние на ставите.

Иновативната нискомолекулна Хиалуронова киселина

В състава на Aboflex Gold е специално създадена да бъде лесноусвоима от клетката, което води до възстановяване високо еластичните свойства на синовиалната течност, което подобрява ставната функция и намалява болковата симптоматика.

Нискомолекулна Хиалуронова киселина по-малко от 50 kDa

1. Натриевият хиалуронат в ставите се деполимеризира и фрагментира. Синовиалната течност става с по-нисък вискозитет и нейните смазващи, абсорбиращи и филтриращи свойства намаляват.

2. Покритието над повърхността на ставата се чупи, оставяйки хрущяла изложен на механични и възпалителни процеси.

3. Синовиалната мембрана се възпалява.

4. Хрущялът постепенно се разрушава.

Хиалуроновата киселина в синовиалната течност

Хиалуроновата киселина e във висока концентрация в синовиалната течност. Тя изгражда междуклетъчното вещество и е главна съставка на синовиалната течност. Повърхността на костите, свързващи се в дадена става, са покрити с гладка и еластична тъкан, наречена ставен хрущял. Частите на костта, включени в структурата на ставата, са обхванати от всички страни от ставна капсула. От вътрешната си страна тази капсула е покрита със синовиална мембрана. Тя произвежда синовиална течност, която осигурява гладкото приплъзване на ставните хрущяли.

MSM - метилсуфанилфонил метан

Биологично активна форма на сяра, която е органична сяра в естествената си форма. Той допринася за възстановяване образуването на напречни връзки в колагена, запазвайки своята еластичност. Подпомага синтеза на много ензими, хормони, аминокиселини, антитела и антиоксидантни молекули.Притежава противовъзпалително действие; ефективно облекчава възпалителните процеси при артрит, миозит, тендовагинит, бурсит. Оказва детоксикиращо действие.

Витамин С (L-аскорбинова киселина) за артрит:

Артритът е форма на хронично възпаление, което води до скованост и болки в ставите. Съществуват няколко вида артрит, но всеки един произтича от автоимунен отговор. Витамин С е от съществено значение за образуването на колаген. Колагенът е структурен компонент на костите, кръвоносните съдове, хрущялите и съединителната тъкан. През периодите на хронично възпаление, колагенът, намиращ се в хрущяла, може да се разруши, като при остеоартрит. В следствие на това, костите започват да се трият помежду си, което причинява мъчителна болка. Приемането на адекватни количества витамин С спомага за запазване на здрави хрущяли и съединителна тъкан и за евентуално облекчаване на болката, свързана с артрит.

Глюкозамин сулфат

Глюкозаминът е също естествена съставка на съединителната тъкан и има структуроукрепващо действие в организма. Той допринася за нормалното състояние на ставните връзки, сухожилията и хрущяла. Глюкозаминът служи и за производството на синовиалната течност, която подпомага работата на ставите, като намалява тяхното триене.

Хондроитин

Хондроитинът предотвратява навлизането на вода и хранителни вещества във възпалените сухожилия и ставите. В същото време, ток пропуска други вещества в съединителната тъкан. Това е много важно свойство,тъй като по принцип съединителната тъкан няма добро кръвоснабдяване. В резултат на действието на хондроитина, заздравяването на заболелите стави и сухожилия става много по-бързо.

Хондроитинът стимулира синтеза на хиалуронова киселина и е важен за укрепването на структурите на съединителната тъкан / хрущял, сухожилия/. Насърчава отлагането на калций в костите. Характерна особеност на хондроитина сред протеогликаните е неговата способност за задържане на водата в дебелината на хрущяла под формата на водни кухини, като абсорбира ударите, което увеличава силата на съединителната тъкан.

Важно действие на хондроитина е неговата способност да инхибира действието на специфични ензими, които разрушават съединителната тъкан, включително лизозомни ензими, освободени в резултат на унищожаване на хондроцити (еластаза, пептидаза, катепсин, интерлевкин-1 и т.н.)

Проучването CONCEPT доказва, че Хондроитин сулфат е ефективен колкото celecoxib при симптоматика на остеоартрит на колянна става.

Манган

Той е кофактор за гликозилтрансферазите

Тези биологични агенти са необходими за производството на всички важни за хрущялите протеогликани и глюкаминогликани, каквито са Глюкозамин и Хондроитин. Те доставят на хрущяла веществата, необходими за устояване на компресията. Освен това, манганът е кофактор за пролидазата, ензим необходим за производството на колаген. Пролидазата действа, като рециклира пролина от използваният колаген. Пролинът е ключов структурен елемент от колагена, без него колагенът не може да бъде синтезиран.

Изследвания:

Учени правят проучване за влиянието на комбинацията от манган, витамин С, глюкозамин и хондроитин при остеоартрит. Проучването е в продължение на 16 седмици. В края на периода, групата, третирана с комбинацията от манган, витамин С, глюкозамин и хондроитин, показва статистически значима намалена болка и подобрена функция. (Leffleretal. MilMed. 1999 Feb;164(2):8591.)

Кетостерони

Екстрактът от Cissusquadrangularis съдържа естествени растителни стероиди, наречени кетостерони, които действат като глюкокортикоидни антагонисти и неутрализират антианаболния (катаболния) ефект на кортизона, провокирайки костен и мускулен растеж.

Натоварващите и дълготрайни тренировки често се свързват с възпаления и болки в ставите. Cissusquadrangularis (CQ) се счита, че има противовъзпалително действие.

Учени от Университета Мемфис в САЩ потвърждават след множество клинични проучвания благотворното въздействие на кетостероните над ставите.

Проучване имащо за цел да се определи терапевтичния ефект на CQ добавки при здрави, трениращи мъже с болка в ставите.

Двайсет и девет мъже на възраст между 20 и 46 години, които изпитват честа хронична болка в ставите в резултат на натоварващи тренировки, участват в проучването. Всички мъже получават CQ ежедневно за 8 седмици. Преди и след 8 седмичния период, мъжете попълват въпросник, за да се установи степента на болки в ставите (Western Ontarioand McMaster Universities Indexof Osteoarthritis [WOMAC]). Клинични критерии / като пулс, кръвно налягане, кръвни маркери) също са били направени преди и след теста.

Показателите по редица индекси по WOMAC са подобрени (намаляват) значително (P по-малко от 0.05), като тотал WOMAC резултатите намаляват от 25.4 ± 2.4 до 17.4 ± 2.1 (~31%), преди и след интервенцията.

Заключение: 8-седмичен курс от CQ намалява болките в ставите на 29 млади, цялостно здрави, трениращи мъже.